preloader

Ce verificări sunt obligatorii la centrala termică și cât de des trebuie efectuate?

Distribuie

Ce verificări sunt obligatorii la centrala termică și cât de des trebuie efectuate?

Centrala termică este un echipament care necesită lucrări de verificare și mentenanță ca orice altă mașinărie care funcționează pe bază de combustibil lichid, gazos, solid. Ar putea părea o altă cheltuială suplimentară, dar există câteva motive foarte bune pentru întreținerea periodică a centralei și instalației de gaz.

1.      Siguranța ta, a familiei și a locuinței tale

Există o mulțime de motive pentru care trebuie să servisezi centrala, dar cel mai important este să-i protejezi pe cei dragi.  Prin verificări și revizii periodice la centrala termică și instalația de utilizare a gazelor naturale realizate de specialiști autorizați ISCIR, îți asiguri protecția familiei și a bunurilor.

2.      Economii la facturile la energie și reducerea impactului asupra mediului

Un alt beneficiu al întreținerii cazanelor pe gaz este că te ajută la reducerea facturilor de energie din gospodărie, deoarece un cazan care funcționează în parametri normali va folosi mai puțin combustibil pentru încălzirea casei și apei. O eficiență energetică mai bună înseamnă, de asemenea, o amprentă de carbon mai mică și contribuie la reducerea impactului asupra mediului.

3.      Extinderea duratei de viață și păstrarea garanției

Un cazan pe gaz bine întreținut va avea cel mai probabil o durată de viață mai lungă. Cu toate acestea, dacă centrala ta se apropie de durata medie de viață de 10 ani, atunci nu va funcționa la fel de eficient ca atunci când era nou-nouță. În plus, chiar și o centrală termică nouă are nevoie de un service, știind că acesta este o cerință de păstrare a garanției de la producător.

4.      Obligație legală

Conform Prescripției ISCIR PTA 1/2010, Ordinului ANRE 179/2015, 29/2016, Legii 123/2012 și normelor prevăzute în NTPEE-2008, în calitate de consumator de gaz trebuie să asiguri efectuarea următoarelor lucrări:

  • Verificarea instalației de utilizare a gazelor naturale (VIU) – la fiecare 2 ani
  • Verificarea tehnică periodică a centralei termice (VTP) – la fiecare 2 ani
  • Revizia instalației de utilizare a gazelor naturale (RIU) – la fiecare 10 ani și după neutilizarea instalației mai mult de 6 luni sau după orice eveniment care ar fi putut afecta instalația de utilizare.

Pentru toate aceste lucrări trebuie să apelezi la un specialist autorizat de ANRE și ISCIR. 

5.      Avertizare timpurie a problemelor

Problemele mici pot deveni mari dacă sunt lăsate nerezolvate. Specialistul ISCIR poate detecta și remedia orice problemă minoră pentru a evita viitoarele defecțiuni costisitoare.

Întreținerea centralelor este una dintre acele sarcini de care adesea se uită ușor. Chiar dacă lună de lună vezi pe factura ta de consum gaze naturale când e scadentă următoarea lucrare, poți rata efectuarea acesteia ușor. Te trezești apoi cu o defecțiune nedorită și costisitoare, când ți-e lumea mai dragă. Cum ar fi ca în plin sezon rece să nu te poți bucura de confort acasă? E bine să știi că nici specialiștii autorizați nu sunt mereu disponibili.

O soluție la îndemână poate fi un abonament care să îți asigure efectuarea acestor servicii de către specialiști autorizați, mereu la timp. De exemplu, asta facem noi cu soluția de asistență GNV Expres. 

Vino la sediul nostru sau contactează-ne prin canalele de comunicare și îți oferim toate detaliile.

Ți-a fost util acest articol?
DaNu
Ți-a fost util acest articol?
DaNu

Distribuie

Începe și tastează pentru a vedea rezultatul căutării.
Acasă
Meniu