preloader

Ce să iei în considerare atunci când alegi o centrală termică nouă?

Distribuie

Ce să iei în considerare atunci când alegi o centrală termică nouă?

Ca să venim în ajutorul tău, am pus cap la cap un ghid practic, cu 10 criterii importante pe care să le iei în considerare atunci când alegi o centrală termică nouă.

1. Tipul centralei termice

îți recomandăm să alegi o centrală termică pe gaz, cu tehnologie în condensare. Consumul de energie este redus chiar și cu 30% față de o centrală tradițională, oferind încălzire uniformă și apă caldă menajeră instant.

2. Puterea centralei termice

Centrala termică trebuie dimensionată corect pe suprafața locuinței și necesarului de apă caldă. Este important să poți cere sfatul unui specialist pentru a alege centrala termică potrivită nevoilor tale. Astfel, eviți consumul suplimentar de energie sau uzura prematură a centralei.

3. Instalare și punere în funcțiune

Instalarea și punerea în funcțiune sunt operațiuni complexe care trebuie realizate de către personal autorizat, pentru a asigura siguranța, eficiența și funcționarea corectă a instalației.

Când punerea în funcțiune a centralei este realizează de către tehnicieni autorizați ANRE și ISCIR, tu ai liniștea sufletească că totul a decurs în siguranță, conform specificațiilor tehnice ale producătorului și că au fost respectate toate normele și reglementările în vigoare.

4. Kit de instalare inclus

Kitul de instalare conține un set de accesorii și componente predefinite care sunt necesare pentru a monta centrala termică în mod corect și sigur.

Este bine să te asiguri că centrala pe care o alegi vine la pachet și cu acest kit.

5. Garanție extinsă

Dacă ai posibilitatea, alege o centrală termică cu garanție extinsă pentru că îți oferă protecție suplimentară în caz de defecțiuni sau probleme tehnice, care pot apărea și după perioada standard de garanție.

6. Verificări, revizii tehnice periodice și alte intervenții la centrală

Reviziile și verificările periodice la centrala termică și instalația de gaze naturale nu sunt doar o obligație legală, ci și o necesitate pentru a asigura siguranța, confortul și funcționarea eficientă pe termen lung.

În plus, o centrală termică are nevoie de întreținere periodică, service și piese originale.

Știm că centrala se poate defecta chiar atunci când ți-e lumea mai dragă și mai știm că poate fi greu să găsești personal autorizat ANRE și ISCIR disponibil, fix atunci când ai nevoie mai mult.

7. Brand și calitate

Alegerea unei mărci de încredere, recunoscută pentru performanța și calitatea produselor sale, poate fi o garanție în plus pentru fiabilitatea și durabilitatea centralei.

De asemenea, alegerea unui instalator autorizat,  care dispune de certificări care poate oferi mai multe servicii post-vânzare  reprezinta o garanție în plus și un avantaj considerabil în procesul de luare a deciziei.

8. Funcții suplimentare

O centrală termică nouă este echipată cu funcții suplimentare, care pot îmbunătăți eficiența și confortul.

10. Control termic al locuinței

Pentru o eficiență energetică optimă a locuinței, alege întotdeauna și un termostat compatibil. Fie că optezi pentru un termostat clasic sau inteligent, acesta îți asigură un confort sporit acasă și economii la energie.

În concluzie

O investiție informată îți va asigura confort și economii la factură pe termen lung. Înainte de a lua o decizie finală, consultă întotdeauna un specialist sau un instalator de autorizat ,pentru a te asigura că iei cea mai bună alegere pentru casa și familia ta.

Gaze Naturale Vest Oradea oferă servicii tehnice periodice la instalații  și centrale de gaz.

Ți-a fost util acest articol?
DaNu
Ți-a fost util acest articol?
DaNu

Distribuie

Începe și tastează pentru a vedea rezultatul căutării.
Acasă
Meniu