preloader

12 pași de urmat dacă vrei să ai branșament/ racord de gaz

Distribuie

12 pași de urmat dacă vrei să ai branșament/ racord de gaz

Când vine vorba să te gândești că ai nevoie de un branșament sau poate chiar de o extindere de conductă, întrebarea firească care îți vine în minte este: cine mă ”dumirește” ?! 

Tocmai la acest tip de întrebări venim cu răspunsurile potrivite 🙂

Înainte de începerea procesului de racordare este important să știi ce tip de client ești:

  • client casnic – clientul care cumpără gaze naturale pentru consumul casnic propriu;
  • client noncasnic – clientul care cumpără gaze naturale ce nu sunt destinate consumului casnic propriu;
  • dezvoltator al ansamblului rezidențial – solicitantul, persoană fizică sau juridică, care efectuează toate operaţiunile imobiliare în vederea construirii, finalizării şi predării unor locuinţe către viitorii clienţi finali casnici şi/sau noncasnici, cu care a încheiat sau nu o/un convenţie/antecontract/contract, precum şi coordonarea surselor de finanţare necesare realizării acestor operaţiuni;
Procesul de racordare pare anevoios, însă în realitate lucrurile nu stau chiar așa, de aceea Gaze Naturale Vest Oradea îți recomandă să te lași pe mâna unui specialist în gaz , dilentanți găsești destui pe piață care mai mult te încurcă decât te ajută, astfel riști să pierzi nu doar timp prețios dar mai ales resurse financiare. 
Sunt  12 pași de urmat , DA,  ai auzit foarte bine 12, pași ce trebuie realizați etapizat până la momentul în care gazul va ajunge la tine în casă. Nu trebuie să te simți copleșit, totul începe de la o bună informare, transparență din partea firmei de gaz și termene clare. 
Efectuarea racordării la gaze este reglementată de o serie de legi si ordine ANRE care includ sau stabilesc procedurile, etapele întregului proces, precum și modalitățile de finanțare a lucrărilor.
 
Din postura de consumator casnic , poți opta pentru încheierea directă a unui contract pentru proiectare și execuție cu un operator economic atestat ANRE, ales de tine, caz în care vei achita costurile pentru proiectarea și execuția instalației de racordare operatorului ales, iar operatorul de distributie iți va rambursa ulterior costurile până la o anumită sumă reglementată legislativ, în maximum 5 ani de la data punerii in funcțiune a instalației de racordare, în tranșe anuale egale.
 
Selectează cu atenție specialistul tău în gaz , de el depinde dacă procesul de racordare va fi un parcurs lin sau unul anevoios.
Despre Gaze Naturale Vest Oradea putem spune că avem profesioniști cu experiență vastă în domeniu , majoritatea membrilor echipei noastre fiind oameni specializați în sistemele de distribuție al gazului natural de peste 18 ani.
 
Ți-a fost util acest articol?
DaNu
Ți-a fost util acest articol?
DaNu

Distribuie

Începe și tastează pentru a vedea rezultatul căutării.
Acasă
Meniu