preloader

Cum salvezi 2000 de lei anual acasă, cameră cu cameră?

Distribuie

Cum salvezi 2000 de lei anual acasă, cameră cu cameră?

Tot mai des auzim vorbindu-se despre eficiența energetică. Ba în contextul schimbărilor climatice care ne afectează pe toți indiferent de colțul lumii în care trăim, ba în contextul consumului crescut de resurse de orice fel – unele din ele fiind epuizabile sau cu grad ridicat de poluare, ba în contextul costurilor tot mai crescute care, mai devreme sau mai târziu ne ating pe fiecare dintre noi.

Ce este eficiența energetică?

Conform Directivei 2012/27 a Parlamentului și Consiliului Uniunii Europene eficiența energetică este rezultatul raportului dintre performanța unui bun sau serviciu și energia folosită în realizarea acestuia.

În aceeași ordine de idei utilizarea eficientă a energiei, creșterea eficienței energetice înseamnă realizarea unei unități de produs, bun sau serviciu fără scăderea calității sau performanțelor acestuia, concomitent cu reducerea cantității de energie cerute pentru realizarea acestui produs, bun sau serviciu.

Cum devenim eficienți energetic acasă?

Cu toții știm că trebuie să stingem lumina când ieșim din cameră și să nu lăsăm apa să curgă când ne spălăm pe dinți, dar… cam atât. Potrivit unui sondaj european , 61% dintre români spun frecvent „Ai lăsat lumina aprinsă” în una dintre încăperile casei. Acest procent plasează ţara noastră pe primul loc în topul european al celor preocupaţi ca becurile să nu stea aprinse inutil şi să risipească astfel energia electrică. Ok, ne preocupă, dar ce facem mai departe?

Dacă ai știi că poți salva 2000 lei anual acasă cu minim efort, nu ai vrea să știi cum?

Am pus cap la cap o serie de sfaturi pe care le putem implementa fiecare dintre noi acasă, pentru a face economii la factura de gaze naturale și de energie electrică. Și ce să vezi, s-au strâns cam 2000 lei pe an! Calculele sunt PE BUNE la costurile de azi ale energiei,  idei smart și economii de impact.

Unii numesc eficiența energetică „arta utilizării celei mai mici cantități de energie posibilă, pentru a obține satisfacția confortului”. Nu-i așa că putem fi toți artiști în fiecare zi? Distribuie mai departe acest articol că e bine să dăm și un exemplu. Bine pentru fiecare, dar și pentru casa noastră mai mare!

Ți-a fost util acest articol?
DaNu
Ți-a fost util acest articol?
DaNu

Distribuie

Începe și tastează pentru a vedea rezultatul căutării.
Acasă
Meniu