aspecte legale

Dragă utilizator al site-ului gnvest.ro,

te rugăm să ai în vedere următoarele informaţii:

1. Copyright

1.1 Navigarea ta pe website-ul gnvest.ro este supusă unor reguli ce privesc protejarea proprietăţii intelectuale. Astfel, toate prevederile legale cu privire la drepturile de autor sunt aplicabile website-ul www.gnvest.ro, aflat în proprietatea GAZE NATURALE VEST.

1.2 Conţinutul acestui site însemnând toate documentele, textele, imaginile, graficele, logo-urile, imaginile webcam, fişierele audio-video şi animate, precum şi aranjarea acestora sunt supuse dreptului de autor şi altor legi de protejare a proprietăţii intelectuale.

1.3 Gaze Naturale Vest dă dreptul utilizatorilor de a se folosi complet sau în extras de documentele, textele, logo-urile de pe site atâta timp cât site-ul gnvest.ro este menţionat ca sursă.

1.4 Utilizarea, arhivarea şi multiplicarea documentelor, textelor, imaginilor, graficelor, logo-urilor, imaginilor webcam, a fişierelor audio-video şi animate şi modalitatea de aranjare a acestora, în alte scopuri decât cele menţionate pe site, necesită aprobarea prealabilă a Gaze Naturale Vest.
2. Condiţii generale de utilizare. Legături cu alte site-uri
2.1 Echipa din spatele gnvest.ro depune toate eforturile pentru ca informaţiile de pe website să fie corecte, clare, actuale şi complete, însă nu garantează că paginile site-ului nu conţin erori. GAZE NATURALE VEST nu este şi nu va fi legal responsabilă sub nicio formă pentru nicio inadvertenţă ori descriere eronată a informaţiilor prezentate pe site.

2.2 GAZE NATURALE VEST poate să opereze fără preaviz modificări sau adăugiri la informaţiile şi datele cuprinse pe site.

2.3 GAZE NATURALE VEST nu oferă nicio garanţie şi nu îşi asumă nicio responsabilitate pentru acurateţea sau caracterul integral al oricăreia dintre paginile către care există link-uri. GAZE NATURALE VEST nu răspunde de conţinutul acestor site-uri care pot fi accesate prin link.

2.4 GAZE NATURALE VEST nu garantează securitatea traficului pe internet şi, în acest context, nici confidenţialitatea documentelor şi materialelor transmise către GAZE NATURALE VEST, utilizând interentul.

2.5 GAZE NATURALE VEST şi afiliaţii săi, nu sunt responsabili pentru nicio acţiune pe care utilizatorul site-ului o întreprinde şi care are un rezultat negativ sau îi produce vreo pierdere de orice fel sau care poate afecta sistemul de operare al utilizatorului prin erori, viruşi şi/sau pericole.

2.6 Prin încărcarea unei imagini sau video garantezi că ai citit și ești de acord cu următorii Termeni și condiții, că ai încărcat doar imagini relevante și adecvate și că ești de acord ca GAZE NATURALE VEST să utilizeze aceste imagini în scopul îmbunătățirii serviciilor oferite clienților săi. Odată scopul atins, imaginile pot fi șterse din contul tău.

2.7 Prin încărcarea unei imagini garantezi că ești deținătorul legal al dreptului de autor al acelor imagini. Prin încărcarea unei imagini garantezi că o astfel de utilizare a imaginii de către GAZE NATURALE VEST nu încalcă drepturile oricărei alte părți; în cazul în care în imagini sunt surprinse și persoane care sunt identificate în mod clar garantezi că au consimțit la aceasta sau că ai drepturi depline de a utiliza imaginea în acest mod și îți asumi întreaga responsabilitate pentru o astfel de utilizare.

2.8 GAZE NATURALE VEST garantează că nu va efectua lucrări derivate din imaginile tale și nici nu le va utiliza în alte scopuri decât cele declarate.

2.9 GAZE NATURALE VEST își rezervă dreptul de a modifica aceste termene și condiții în orice moment, din orice motiv, fără o notificare prealabilă. Ești responsabil să te menții informat cu privire la orice astfel de modificări care ar putea să te afecteze.
3. Legislaţia aplicabilă şi instanţele competente

3.1 Orice încercare, de orice natură, de modificare a informaţiilor, documentelor, imaginilor afişate pe site-ul eon.ro, cu excepţia celor făcute de GAZE NATURALE VEST, realizarea de link-uri către site-ul gnvest.ro fără acordul în prealabil din partea GAZE NATURALE VEST, sau prejudicierea în orice mod a GAZE NATURALE VEST prin utilizarea cu rea-credinţă a site-ului gnvest.ro dă dreptul GAZE NATURALE VEST să se adreseze instanţelor de judecată competente de la sediul GAZE NATURALE VEST, legislaţia din România fiind aplicabilă.

 

Declarație privind protecția datelor în mediul online

GAZE NATURALE VEST SRL (GNV), cu sediul în Oradea, strada George Enescu,nr.52 , CP 410034, Bihor, România, responsabila pentru administrarea platformei gnvest.ro și toate subdomeniile aferente şi în conformitate cu Articolul 4, Al.7 din Regulamentul European General de Protecția Datelor, vă informăm prin prezenta Declarație privind protecția datelor, dacă și în ce măsură se vor prelucra datele dumneavoastră personale atunci când vizitați website-ul / website-urile aflate sub acest domeniu de internet. De asemenea, vă vom informa în legătură cu drepturile dumneavoastră şi vă vom oferi datele persoanelor de contact responsabile. În plus față de domeniul menționat mai sus, aceste indicații se aplică și altor website-uri pe care le găzduim pe Internet, în cazul în care se face referință expresă la prezenta declarație.

Scopul colectarii datelor este de a le transmite catre distribuitorul/furnizorul de gaze, conform cerintelor legale si a regulamentelor impuse de ANRE, gestionarea resurselor de securitate și IT (backup, resetare, etc.).

A. Informatii cu privire la procesarea datelor

Datele cu caracter personal pe care le prelucram pot include:
– Informatii de contact, cum ar fi numele dumneavoastra, adresa postala, inclusiv adresa de domiciliu, in cazul in care ne-ati comunicat-o, adresa profesionala, numarul de telefon, numarul de telefon mobil, numarul de fax si adresa de e-mail;
– Informatii suplimentare prelucrate in contextul unui raport contractual cu noi sau comunicate in mod voluntar de catre dumneavoastra, cum ar fi: instructiuni acordate, plati efectuate, informatii privind orice chestiuni juridice, dispute, litigii sau alte actiuni in care sunteti implicat in orice calitate;
– Detalii ale vizitelor dumneavoastra la birourile noastre, de catre noi la dumneavoastra sau orice alte detalii cu privire la modul in care interactionati cu noi;
– Datele rezultate din navigarea dvs. pe pagina noastra de internet, colectate prin intermediul cookie-urilor si a tehnologiilor similare, conform Politicii privind cookies.

B. Operatorul datelor dumneavoastra cu caracter personal

Operatorul in relatia cu datele dvs. cu caracter personal este SC GAZE NATURALE VEST SRL, avand sediul in str. George Enescu nr. 52, Bihor, Romani, email: info@gnvest.ro, tel:0259 41 55 24

C. Temeiurile juridice pentru prelucrarea datelor cu caracter personal

Orice operatiune de prelucrare a datelor dumneavoastra cu caracter personal va fi efectuata pe baza unuia dintre temeiurile juridice de mai jos:
– Prelucrarea este necesara pentru incheierea sau executarea unui contract/ factura la care dumneavoastra sunteti parte;
– Prelucrarea este necesara in vederea respectarii unei obligatii legale a prestatorului;
– Prelucrarea este efectuata in temeiul consimtamantului dumneavoastra;
– Prelucrarea este necesara in vederea protejarii intereselor dumneavoastra sau ale altei persoane fizice;
– Prelucrarea este necesara in scopul intereselor legitime ale noastre sau ale unui tert (e.g. cand prelucrarea este necesara pentru executarea unui contract la care este parte organizatia dumneavoastra).
In cazul categoriilor speciale de date, prelucrarea se va face daca, pe langa un temei juridic general de prelucrare a datelor, vor fi intrunite si una dintre urmatoarele conditii specifice de prelucrare:
– A fost obtinut consimtamantul persoanei vizate;
– Avem o obligatie legala de prelucrare a acestor categorii de date.

Datele nu vor fi transferate în afara Uniunii Europene.

D. In ce scopuri va prelucram datele cu caracter personal?

Va putem folosi datele cu caracter personal in urmatoarele scopuri (“Scopuri Permise”):
– Oferirea de servicii specifice domeniului nostru de activitate;
– Gestionarea si administrarea relatiei contractuale cu clientii nostri;
– Respectarea obligatiilor noastre legale (cum ar fi obligatii in materia combaterii spalarii banilor si finantarii actelor de terorism, obligatii de raportare catre autoritatile fiscale);
– Gestionarea securitatii si accesului in birourile noastre, gestionarea utilizarii sistemelor IT utilizate de noi (e.g. pagina de internet, platformele de management a datelor, sistemele de comunicatii utilizate), inclusiv prevenirea si detectarea amenintarilor de securitate, a fraudelor sau a altor activitati neautorizate sau malitioase;
– In scopul respectarii hotararilor judecatoresti si exercitarii si/sau apararii drepturilor si intereselor noastre;
– Analizarea si imbunatatirea serviciilor si comunicarilor noastre catre dumneavoastra, inclusiv (intrucat avem un interes legitim sa ne imbunatatim in mod continuu serviciile) efectuarea de sondaje in randul clientilor cu privire la nivelul de satisfactie al clientilor cu privire serviciile noastre;
– In orice scop aferent si/sau auxiliar oricarora dintre cele de mai sus, sau in orice alt scop pentru care datele dumneavoastra cu caracter personal ne-au fost furnizate, cu respectarea legislatiei aplicabile.

De asemenea, pe baza consimtamantului dumneavoastra, va putem transmite diverse comunicari prin canalele pe care le-ati aprobat pentru a va tine la curent cu privire la ultimele evolutii in domeniu, anunturi si alte informatii cu privire la serviciile, produsele, evenimentele si proiectele noastre sau alte evenimente promotionale.

E. Actualizarea datelor dumneavoastra cu caracter personal

In cazul in care oricare dintre datele cu caracter personal pe care ni le-ati furnizat sufera modificari, spre exemplu daca va schimbati prenumele, numele sau adresa de e-mail sau daca doriti sa anulati orice fel de cerere adresata noua, sau daca luati cunostinta de faptul ca detinem orice date cu caracter personal incorecte cu privire la dumneavoastra, va rugam sa ne contactati prin e-mail la: info@gnvest.ro
Nu vom fi raspunzatori pentru nicio pierdere decurgand din date cu caracter personal incorecte, neautentice, insuficiente sau incomplete pe care ni le furnizati.

F. Cat timp pastram datele dumneavoastra cu caracter personal

Vom inceta prelucrarea datelor cu caracter personal atunci cand nu mai sunt necesare in mod rezonabil in Scopurile Permise, ori atunci cand va retrageti consimtamantul (daca este cazul) si (i) nu mai exista motive legitime si imperioase care justifica prelucrarea in continuare de catre noi (inclusiv obligatia legala de a continua sa stocheze datele respective) si care prevaleaza asupra intereselor, drepturilor si libertatilor dumneavoastra sau (ii) daca nu ne mai sunt necesare in vederea constatarii, exercitarii sau apararii unui drept in instanta.

G.Drepturile dumneavoastra in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal

Sub rezerva anumitor conditii legale, aveti urmatoarele drepturi in legatura cu prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal:
– Dreptul de a solicita o copie a datelor cu caracter personal referitoare la dumneavoastra pe care le detinem;
– Dreptul la rectificarea oricaror date cu caracter personal incorecte sau incomplete;
– Dreptul la opozitie sau la restrictionarea utilizarii de catre noi a datelor dumneavoastra cu caracter personal;
– Dreptul de a va retrage consimtamantul pentru prelucrarea datelor prelucrate pe baza de consimtamant;
– Dreptul la stergerea datelor dumneavoastra cu caracter personal, in situatiile in care v-ati retras consimtamantul, prelucrarea nu mai este necesara sau prelucrarea respectiva este contrara legii;
– Dreptul la portabilitatea datelor ce va permite sa primiti o copie a datelor prelucrate pe care le-am primit de la dumneavoastra sau sa le transmitem unei alte entitati indicate de dumneavoastra;
– Dreptul de a va retrage consimtamantul pentru prelucrarile efectuate pe baza de consimtamant. Retragerea consimtamantului dumneavoastra nu va afecta legalitatea prelucrarii pe baza consimtamantului de dinaintea retragerii acestuia. In cazurile in care va retrageti consimtamantul, noi nu vom mai prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal si vom lua masurile corespunzatoare pentru stergerea datelor dumneavoastra cu caracter personal. Putem, totusi, prelucra datele dvs. cu caracter personal daca exista un alt temei legal pentru respectiva prelucrare.
Daca doriti sa va exercitati drepturile mentionate mai sus, va rugam sa ne contactati, folosind urmatoarele detalii de contact:
– Str. George Enescu nr. 52, Oradea, Romania
– E-mail: info@gnvest.ro
– TEL: 0259 41 55 24/0735 88 77 88
In ceea ce priveste comunicarile de marketing primite de la noi, puteti, de asemenea, sa va retrageti consimtamantul in orice moment prin simpla accesare a linkului de ”dezabonare” de la subsolul fiecarui mesaj primit prin e-mail de la noi sau prin reply la mail cu textul: Dezabonare.
Pentru a ne conforma obligatiilor legale de securitate si confidentialitate a datelor ce ne revin, atunci cand va exercitati unul dintre drepturile de care beneficiati in calitate de persoana vizata, este posibil sa va cerem sa va dovediti identitatea, comunicandu-ne o copie a unui document de identificare sau orice alte informatii necesare pentru a verifica faptul ca solicitarea vine din partea persoanei vizate relevante.
Vom lua in considerare orice solicitari sau plangeri pe care le primim si va vom transmite un raspuns cu respectarea termenelor prevazute de lege. Daca nu sunteti multumit de raspunsul nostru sau considerati ca prelucrarea este facuta cu incalcarea legislatiei aplicabile, utilizatorii au dreptul de a depune o plângere la Autoritatea de control competentă din statul membru în care locuiesc sau lucrează în mod curent sau, în statul în care presupusa încălcare a avut loc.

Datorita posibilelor modificari ale legislatiei, o modificare a acestor notificari privind protectia datelor poate deveni necesara. In acest caz, va vom informa despre astfel de modificari. In masura in care modificarile afecteaza o prelucrare care se bazeaza pe consimtamantul dvs., va vom solicita un nou consimtamant, daca este necesar.

1. Politica de utilizare a Cookie-urilor
Aceasta se referă la cookie-urile din website-ul www.gnvest.ro.

2. Ce sunt Cookie-urile?
Cookie-urile sunt fișiere text de mici dimensiuni, stocate pe echipamentele terminale ale unui utilizator de Internet. Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisă printr-un web-server către un browser (ex: Internet Explorer, Chrome) și nu conține programe software, viruși sau spyware, neavând acces la informațiile de pe hard drive-ul utilizatorului. Aceste fişiere permit recunoaşterea echipamentului utilizatorului şi afişarea în mod corespunzător a paginii de Internet, adaptată preferinţelor individuale ale utilizatorului.

3. Rolul fișierelor de tip Cookie
Fișierele de tip Cookies permit recunoaşterea echipamentului utilizatorului şi afişarea în mod corespunzător a paginii de Internet, adaptată preferinţelor individuale ale utilizatorului.
Cookie-urile au rolul de a vă asigura o experiență de navigare web plăcută și sigură și de a vă oferi servicii complete, în funcție de comportamentul online manifestat pe websiteul www.gnvest.ro . Concret, pe baza cookie-urilor gnvest.ro are posibilitatea de a:
a. Adapta prezentarea și afișarea site-ului în funcție de preferințele dvs. (limbă, rezoluție etc)
b. Crea statistici anonime, care nu presupun identificarea personală, bazate pe comportamentul dvs. pe site și de interesul manifestat pentru produsele prezentate. Aceste statistici ne permit să îmbunătățim structura și conținutul site-ului, astfel încât să vă oferim informațiile de care aveți nevoie.
c. Asigura măsuri de securitate web.

4. Tipuri de cookie-uri folosite pe site-ul www.gnvest.ro
Site-ul www.gnvest.ro folosește două tipuri de fișiere Cookie: per sesiune și fixe. Cookie-urile per sesiune sunt fișiere temporare care se instalează în terminalul dvs. în timpul vizitei pe website-ul gnvest.ro și până la închiderea sesiunii sau a browser-ului folosit. Cookie-urile fixe rămân în terminalul utilizat de dumneavoastra pentru o perioadă de timp mai mare, în funcție de parametrii acestora sau până când sunt șterse manual de dvs.

5. Cum sunt folosite cookie-urile pe www.gnvest.ro?
Vizita dvs. pe www.gnvest.ro poate instala fișiere de tip cookie pentru ca noi să putem analiza:
a. Performanța site-ului
b. Înregistrarea dumneavoastra(log in, newsletter etc.), profilul dumneavoastra de utilizator
c. Locația dumneavoastra , în scopul targetării geografice
Dar și pentru a vă putea livra conținut publicitar personalizat.

6. Cookie-urile înregistrează sau/și conțin date personale?
Cookie-urile nu solicită informații cu caracter personal și nu identifică personal utilizatorii de internet. Datele personale colectate prin utilizarea Cookie-urilor pot fi folosite doar pentru facilitarea anumitor funcționalități pentru dumneavoastra Aceste date sunt criptate astfel încât persoanele neautorizate nu pot avea acces la ele.

7. Ștergerea Cookie-urilor
Aplicațiile folosite pentru accesarea paginilor web (browser, de exemplu) salvează Cookie-urile pe terminalul utilizatorilor de Internet în mod implicit. Totuși, setările pot fi schimbate de dumneavoastra astfel încât instalarea automată a Cookie-urilor să fie blocată de browser-ul web. Informații detaliate despre modurile de administrare a Cookie-urilor sunt disponibile în câmpul de setări al browser-ului web. Vă informăm că limitarea folosirii Cookie-urilor poate afecta anumite funcționalități ale modului în care sunt afișate paginile website-ului www.gnvest.ro.
8. De ce sunt Cookie-urile importante pentru Internet?
Cookie-urile sunt importante pentru funcționarea eficientă a Internetului, în interesul utilizatorului, deoarece contribuie la crearea unei experiențe de navigare web simplă și personalizată în funcție de interesele, preferințele și comportamentul fiecărui utilizator.
Blocarea sau dezactivarea Cookie-urilor poate face unele site-uri imposibil de folosit sau pot limita semnificativ experiența dvs. pe web. Blocarea sau dezactivarea fișierelor Cookie nu înseamnă că nu vă vor mai fi livrate mesaje publicitare, ci că paginile web pe care vă aflați nu vă vor mai oferi o experiență adaptată tipului dvs. de comportament și preferințelor dumneavoastră.

Fișierele de tip Cookie sunt importante pentru:
a. Conținut și servicii adaptate preferințelor dumneavoastra – categorii de produse și servicii.
b. Oferte adaptate intereselor dumneavoastra – reținerea parolelor – în cazul în care optați pentru această funcționalitate.
c. Reținerea filtrelor de protecție a copiilor privind conținutul web (opțiuni family mode, funcții de safe search).
d. Limitarea frecvenței de livrare a mesajelor publicitare – limitarea numărului de afișări a unei reclame pentru un anumit utilizator pe un site.
e. Furnizarea de publicitate relevantă în funcție de utilizator.
f. Măsurarea, optimizarea și înregistrarea de date legate de performanțasite-ului – statistici legate de trafic, conținut vizualizat. Aceste informații sunt importante pentru îmbunătățirea experienței web a utilizatorilor.

9. Securitate web și aspect legate de confidențialitatea utilizatorilor
Cookie-urile NU sunt viruși și nu colectează date cu caracter personal
Totuși, Cookie-urile pot fi utilizate în detrimentul utilizatorilor, de programele de tip Spyware. Deoarece stochează informații despre preferințele și istoricul de navigare al utilizatorilor, Cookie-urile pot fi folosite ca o formă de Spyware. Aplicațiile anti-spyware au rolul de a marca cookie-urile pentru a fi șterse în cadrul procedurilor de scanare anti-virus/anti-spyware.
Browserele au integrate setări de confidențialitate care oferă diferite niveluri de acceptare a Cookie-urilor – precum perioada de valabilitate și ștergere automată la încheierea unei sesiuni web.

10. Alte aspecte de securitate legate de Cookie-uri
Deoarece toți utilizatorii de Internet au dreptul la protecția identității online, este indicat să fiți informat(ă) în legătură cu posibilele riscuri de securitate. Având în vedere că prin intermediul acestor fișiere se face schimb de informații constant între browser și site-ul pe care îl vizitați, informațiile transmise prin Cookie-uri pot fi interceptate de persoane sau programe neautorizate. De exemplu, acest lucru este posibil în situația în care browser-ul se conectează la server folosind o rețea necriptată/nesecurizată – cum e cazul anumitor rețele Wi-Fi.
Alte atacuri bazate pe Cookie-uri pot fi posibile din cauza unor setări greșite ale acestor fișiere pe servere. Dacă un website nu solicită browser-ului să folosească doar canale criptate, atacatorii pot folosi această vulnerabilitate pentru a primi acces la informațiile transmise prin Cookie-uri. Din aceste motive este esențial să acordați o atenție sporită setărilor prin care vă protejați informațiile personale disponibile online.

11. Sfaturi pentru o navigare web sigură, bazată pe Cookies
Datorită flexibilității lor și faptului că majoritatea dintre cele mai vizitate site-uri folosesc Cookie-uri, acestea sunt aproape inevitabile. Dezactivarea Cookie-urilor nu vă va permite accesul pe site-uri precum Youtube, Gmail, Yahoo etc.
De aceea, vă oferim câteva sfaturi care să vă asigure o navigare web sigură, prin intermediul Cookie-urilor.
a. Personalizați setările browser-ului în ceea ce privește Cookie-urile.
b. Dacă sunteți unicul utilizator al terminalului, puteți seta termene de expirare a Cookie-urilor prelungite.
c. În cazul în care nu sunteți unicul utilizator al terminalului, luați în considerare ștergerea datelor individuale de navigare de fiecare dată când închideți browser-ul.
d. Instalați aplicații antispyware și faceți-le constant update.
e. Asigurați-vă că browser-ul folosit este mereu updatat, deoarece multe dintre atacurile bazate pe Cookies sunt posibile din cauza punctelor slabe ale versiunilor vechi ale browserelor.
Toate browserele vă oferă posibilitatea de a vă seta personalizat modul de acțiune a Cookie-urilor.

Pentru a ințelege aceste setări, accesați unul dintre linkurile de mai jos, în funcție de browser-ul folosit:

Setări Cookies în Internet Explorer
Setări Cookies în Firefox
Setări Cookies în Google Chrome
Setări Cookies în Safari

Pentru setările Cookie-urilor generate de terți puteți consulta și site-ul:

http://www.youronlinechoices.com/ro/

12. Linkuri utile

Pentru a afla mai multe informații despre Cookie-uri și cum funcționează acestea, accesați resursele de mai jos:

Microsoft Cookies guide

All About Cookies

http://www.youronlinechoices.com/ro/
https://www.cookiechoices.org/

Acest site utilizează cookie-uri. Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.

Cookie-urile sunt mici fişiere de text ce pot fi utilizate de către site-urile web pentru a face utilizarea lor mai eficientă.

Legea stipulează că putem stoca cookie-uri pe dispozitivul dvs., în cazul în care ele sunt strict necesare pentru operarea acestui site. Pentru toate celelalte tipuri de cookie-uri avem nevoie de permisiunea dvs.

Acest site utilizează diferite tipuri de cookie-uri. Unele cookie-uri sunt plasate de către servicii părţi terţe care apar pe paginile noastre.

Consimţământul dvs. se aplică următoarelor domenii: www.gnvest.ro